Artikelen 1 - 7 van 7 in de rubriek Eten en DrinkenEten en Drinken
Champagne is een mousserende wijn, die gemaakt wordt met een unieke vinificatiemethode. Deze methode wordt in de streek met dezelfde naam de ‘méthode champenoise’ genoemd. Andere streken, waar een zel…
Bier en wijn, 11-10-2010
De wijnstreek, die wordt aangeduid als D.O. Rueda heeft als centrum het stadje Rueda in de provincie Vallodolid, maar breidt zich ook uit over twee naburige provincies, Segovia en Ávila. In totaal gaa…
Bier en wijn, 07-10-2010
La Rioja is de Spaanse wijnstreek, die buiten eigen land misschien wel het meest bekend is. Het gaat om wijnen met een stevig karakter, die dankzij hun veelzijdigheid goed gedronken kunnen worden bij…
Bier en wijn, 06-10-2010
‘Tapas’ zijn van origine Spaanse hapjes, die in sommige streken van dat land (Madrid en omgeving en delen van Andalusië) in bars gratis bij een drankje worden geserveerd. In andere streken moet er ext…
Recepten, 06-01-2011
Confucius (551-479 v C) zei het al: ‘een keuken zonder rijst is als een mooie vrouw met slechts één oog’. Dat geldt vooral aan de mediterraanse kust van Spanje, waar –naast de zeer gevariëerde ‘paella…
Recepten, 14-01-2012
De wijnen uit Tokaj zijn uitsluitend wit en kunnen zoet of droog zijn. Ze worden meestal gemaakt van autochtone rassen uit de streek Maar het bijzondere van de wijn is het procedée. De meerderheid wor…
Bier en wijn, 08-10-2010
Wijn is een cultuur. In landen, waar wijn verbouwd wordt, maakt het een deel uit van het sociale leven. Niet alleen de voeding, maar ieder moment is er op ingesteld. Want iedere wijn heeft zo zijn mom…
Bier en wijn, 07-10-2010